Moderator: Dzej
AvantaR napisał(a):Pytanie mam.
Wczoraj grajac z dziewczyna, wystawila ona jednostke do strefy Quest. A po kilku kolejkach wystawila tam Questa. Czy ta jednostka w strefie Quest moze z automatu zaczac robic questa czy trzeba jakas za to zaplacic, czy nie moze w ogole i trzeba wystawic z reki nowa jednostke specjalnie na questa?
Pytanie drugie - co sie dzieje z tokenami na quescie gdy ten sie konczy? Jesli trzeba poswiecic jednostke z questa to oczywiste - spadaja. Sa jednak questy, ktore nie wymagaja poswiecenia jednostki, czy wtedy tokeny zasobow zostaja na quescie?
Pzdr
cahir napisał(a):Ad 1. Z zasad wynika, że kwestować mogą jednostki zagrywane bezpośrednio z ręki ( sending a unit on a quest str. 11 rulebooka)
Ad 2. Tak, zostają na queście, też już oto pytałem. vide: quest do Imperium.
AvantaR napisał(a):Swoja droga, rozumiem, ze jednostki questujace sa normalnie liczone do dociagu kart? (w sensie ich power)
Fruczak Gołąbek napisał(a):Sorry że ponawiam pytanie ale dalej nie rozumiem![]()
1. Jeśli zgromadzę 3 "baryłki" na quescie to czy po wykorzystaniu danego questa te "baryłki" znikają? Bo jeśli nie to mogę co turę korzystać z tego questa?![]()
2. Jeśli jednostka z questu ma być poświęcona to czy quest zostaje na miejscu i mogę na niego wysłać inną jednostkę?
Instrukcja do WH:I napisał(a):Only one unit can be questing on any given quest
card at any time
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość